2- 3 Şubat 2023 Türkçe Dil Yeterlik Sınavı (B2- C1)

Sınava Kimler Başvurabilir?

• 2022-2023 akademik yılı için Üniversitemize diploma notu veya YÖS sınav sonucu ile kayıt yaptıran ve Türkçe hazırlık sınıfından muaf olmak isteyen uluslararası öğrencilerimiz,
  • 2022-2023 akademik yılı için Üniversitemizin lisansüstü programlarına kayıt yaptıran ve Türkçe hazırlık sınıfından muaf olmak isteyen uluslararası öğrencilerimiz,
  • Üniversitemizde kayıtlı öğrenci olmayıp Türkçe yeterlilik seviyesini belirlemek amacıyla sınava girmek isteyenler.

Sınava Başvuru İçin Yapılması Gerekenler:

• Sınav ücreti 500 TL'dir. Adayların sınav ücretini Üniversitemizin Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü banka hesap numarasına yatırmaları gerekmektedir. (Hesap bilgileri aşağıda verilmiştir.)
  • Ödeme yapan adaylar aşağıdaki belgelerle birlikte kayıt merkezimize (Mimar Sinan Yerleşkesi A Blok Z-64) şahsen gelerek veya bu belgeleri sekreter.tomer@btu.edu.tr adresine mail olarak göndererek kayıt yaptırmalıdır.
  • Kayıt için gerekli belgeler şunlardır:

1. Sınav başvuru dilekçesi (Dilekçe için tıklayınız.)

2. Ödeme yapıldığına dair banka dekontu

3. Pasaport ya da kimlik kartı fotokopisi

4. Bir adet vesikalık fotoğraf

• Kayıt için son tarih 1 Şubat 2023 Çarşamba saat 16.00.

Sınav Ücretinin Yatırılacağı Banka ve Hesap Bilgileri:

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ

BANKA HESAP NUMARASI

T.C. ZİRAAT BANKASI BURSA ŞUBESİ

IBAN NO: TR690001000060591349675001

ŞUBE KODU: 0060

HESAP NO: 59134967-5001

SWIFT KOD: TCZBTR2A

Açıklamalar:

• Açıklama kısmına ''BURSA TÖMER Türkçe Dil Yeterlik Sınav Ücreti'' ve başvuranın adı ve soyadı yazılmalıdır.
  • Türkçe Yeterlilik Sınavı 500 Türk lirasıdır.
  • Ödemelerinizi internet bankacılığı üzerinden havale/EFT olarak veya Ziraat Bankası şubelerinden yapabilirsiniz.
  • Sınav başvurusunu yaptığı halde mazeretsiz (raporsuz) sınava girmeyen öğrenciye sınav ücreti iadesi yapılamaz.
  • Ödeme yapmayan öğrenciler sınava alınmaz.

Sınav Bilgileri:

• Sınav, merkezimizde "YÜZ YÜZE" yapılacaktır.
  • Türkçe Dil Yeterlilik Sınavı (BTÜ TDYS) 2 Şubat 2023 saat 15.00'te ve 3 Şubat 2023 saat 15.30'da Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesi G Blok'ta 101 ve 105 numaralı sınıflarda gerçekleştirilecektir.
  • Sınav B2- C1 düzeyinde olacaktır.
  • Sınav iki günde gerçekleştirilecektir. 2 Şubat 2023 tarihinde dinleme ve okuma sınavları, 3 Şubat 2023'te konuşma ve yazma sınavları yapılacaktır.
  • BTÜ TDYS'de 4 beceri (dinleme, okuma, konuşma ve yazma) ayrı ayrı ve toplam 100 puan üzerinden değerlendirilir. B2 için başarı ölçütü 70 puan, C1 için başarı ölçütü 80 puandır.
  • Konuşma sınavında ses kaydı alınmaktadır.
  • Sınav sonuçları sınav tarihinden bir hafta sonra internet sayfamızda açıklanacaktır.
  • Sınav sonucunda A1, A2 ve B1 seviyesi için belge düzenlenmeyecektir
  • B2 ve C1 seviyesi için basılı belge verilmeyecektir. Belgeler öğrencinin e-posta adresine elektronik imzalı olarak gönderilecektir.
  • Sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen öğrenci, notların duyurulmasını izleyen üç gün içinde yönetime yazılı olarak başvuruda bulunmalıdır. İtiraz, Müdürlüğümüz yönetimi tarafından belirlenen komisyonca incelenir ve Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanır.

Öğrencilerin yanlarında bulundurması gerekenler:

• Pasaport veya kimlik kartı aslı
  • Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş

İletişim Bilgileri:

• Telefon: 0224 300 38 16

bursatomer@btu.edu.tr

• Adres: Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı Eflak Caddesi No:177 A Blok Z-64 Yıldırım/ BURSA

Lütfen web sitemizdeki duyuruları düzenli olarak takip ediniz.

23 Ocak 2023