2022-2023 Güz Yarıyılı Bütünleme Sınavları (Lisans Programları)

28 Ocak - 05 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak 2022-2023 Güz yarılıyılı bütünleme sınavları için sıkça sorulan sorular aşağıdaki şekildedir. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

1. Bütünleme Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

- Bütünleme sınavları 28 Ocak - 05 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

2. Bütünleme Sınavlarına Kimler Girebilir?

- Final sınavına girmiş geçmiş fakat notunu yükseltmek isteyen öğrenciler sınava girebilir.

- Final sınavına girme şartını sağlayan tüm öğrenciler girebilir.

- Final sınavına girme şartını sağlamış fakat final sınavına girmemiş öğrenciler girebilir.

- Final sınavına girme şartını sağlamamış(devamsızlıktan kalmış) öğrenciler giremezler.

3. Bütünleme Sınavına Nasıl Kayıt Yaptırabilirim?

- Dersin harf notu devamsızlıktan kalanlar hariç FF, FD olan öğrenciler otomatik olarak bütünleme sınav listesine eklenecektir.

- Not yükseltmek amacıyla sınava girmek isteyen öğrenciler 26.01.2023 saat 10:30'dan itibaren öğrenci otomasyon sistemine girerek bütünleme sınavına girmek istedikleri ders/derslere 28.01.2023 saat 23:59'a kadar kayıt yaptırmaları gerekir.

- Öğrenci Otomasyon Sistemi Üzerinden Bütünleme Sınavı  Giriş kaydı Basamakları için tıklayınız.

4. Bütünleme Sınavına Not Yükseltmek Amacıyla Kayıt Yaptırdım Fakat Sınava Girmedim. Durumum Ne olur?

- Final sınavı sonucunda oluşan harf notunuz geçerliliğini devam ettirir.

5. Bütünleme Sınavından Daha Düşük Not Aldım? Durumum Ne Olur?

- Bütünleme sınavına girerseniz en son notunuz Bütünleme sınavından almış olduğunuz not olacaktır.

6. Bütünleme Sınavının Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

- Final sınavları sonucunda sınıf hangi düzeyde (mutlak-bağıl) ve hangi aralıklarda değerlendirildiyse Bütünleme Sınavında da aynı şekilde değerlendirilecektir.

7. Bütünleme Sınav Programlarına nereden ulaşabilirim?

Sınav programlarına fakültenizin web sayfasından, ortak derslerin sınav programına odb.btu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

26 Ocak 2023