İnegöl 2. Teknoloji Festivalinde, BTÜ Öğrenci Toplulukları İlgi Odağı Oldu
Yazı Fontu

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’de ilçeler arasında uluslararası düzeyde gerçekleşen ilk teknoloji festivali olma özelliğini taşıyan, İnegöl 2’nci Teknoloji Festivali coşkuyla geçti. Ülke genelinden lise ve üniversite düzeyinde birçok eğitim kurumunun katılımının yanı sıra çok sayıda teknoloji firmasının da yer aldığı festivalin sloganı ise “Geleceğe Sobe” oldu.

Başta gençler olmak üzere tüm vatandaşların “Yerli ve Milli Teknoloji” hamlesine dikkatini çekmek ve İnegöl’ün teknolojiye olan ilgisini ve kapasitesini artırmayı hedefleyen festival, dört gün boyunca çeşitli etkinlikler ile teknoloji severleri buluşturdu.

Gençlerin yenilikçi bakışlarından faydalanmak ve teknoloji ile var olan ilişkilerini arttırmaya katkı vermesi hedeflenen festivale yaklaşık kırk ilden katılım oldu. Elli kurum ve kuruluşun stand açtığı İnegöl 2’nci Teknoloji Festivali’nde bir yanda teknolojik yarışmalar, konserler, kariyer söyleşileri gerçekleşirken, diğer yandan da çok çeşitli alanlarda yürütülen teknolojik çalışmalar sergilendi. Katılımcılar drone yarışması, model maket uçak yarışmaları, hediyelik eşya tasarım yarışması, müzik yarışması, grafiti ve sıfır atık materyal tasarımı gibi alanlar olmak üzere toplamda onüç kategoride yarıştılar.

Festivalde teknoloji yarışmaları ve çeşitli araçların sergilenmesinin yanı sıra robotik çalışmalar, atölye çalışmaları, VR Sanal Gerçeklik uygulamalarını, planetaryum ve teleskop uygulamalarını, dijital fotoğraf çekim alanlarının yer alması ile birlikte kültürel ve sanatsal etkinlikler de yer aldı. Festival alanında dört gün boyunca, Can Gürsu, Nagehan Alçı, Aziz Kömürcü ve Şevki Yılmaz konuk oldukları söyleşileri dinleyen gençler, bu söyleşilerin ardından Doğukan Manço, Yener Çevik, Catwork Music ve Ekin Uzunları’n sundukları sahne performanslarıyla eğlendiler.

BTÜ Öğrenci Toplukları Festivale Renk Kattı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Öğrenci Toplulukları İnegöl Belediyesi’nin ikincisini düzenlediği Teknoloji Festivalinde ilgi odağı oldular. BTÜ, bu önemli festivale beş öğrenci topluluğu ile katıldı. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın organizasyonu ile festivalde yer alan BTÜ Öğrenci Toplulukları (Bilim, Fikir ve Sanat Topluluğu, Makine Teknolojileri Robot ve Otomasyon Topluluğu (MATRO), İnsanlık Yararına Teknoloji,  Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Topluluğu (IEEE) ve Uzay Havacılık Savunma Sanayi Topluluğu)  üzerinde çalıştıkları Savaşan İHA, Uçan Kuş, Roket Uydu, İnsansız Su Altı Aracı, Teleskop gibi teknolojik ürünleri sergilediler.

Bilim, Fikir ve Sanat Topluluğu, Savaşan İHA ÖZTÜRK Takımı 2. İnegöl Teknoloji Festivali’nin ikinci gününde gerçekleştirdiği Drone gösterisi ile festivale renk kattı.

24 Ağustos 2021