1'inci Öğrenci Çalıştayı Gerçekleşti
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi, üniversitenin mevcut durumu ve potansiyel gelişim alanlarının ele alındığı 1. Öğrenci Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. Çalıştay’ın odağında üniversitenin nicelik ve nitelik gelişimine yönelik önerilerin beraberinde öğrenci sorunları ve bu sorunların çözüm yolları yer aldı.


BTÜ Kalite Topluluğu öğrencileri tarafından düzenlenen çalıştaya BTÜ Kalite Koordinatörü ve Kalite Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Aytaç Yıldız, Koordinatör Yardımcısı Taner Güler, Öğretim Görevlisi Seçil Kulaç, Ümit Can Sarıçiçek ve çok sayıda BTÜ öğrencisi katıldı.


Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon'da gerçekleştirilen çalıştayda, BTÜ'nün güçlü ve iyileştirilmesi gereken yönleri beş ana başlık altında tartışıldı. Tüm bölümlerden öğrenci temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, belirlenen alanlarda iyileştirme önerileri sunuldu.


Çalıştayın açılış konuşmasında Prof. Dr. Aytaç Yıldız, Kalite Güvencesi Sistemi'nde öğrenci katılımının önemine vurgu yaptı. Yıldız, öğrencilerinin fikirlerine önem veren bir üniversite olarak düzenlenen çalıştay sonuçlarının Kalite Koordinatörlüğü tarafından değerlendirilmesinin ardından, üniversitede hali hazırda yürütülen kalite iyileştirme süreçlerine yansıtılacağını belirtti. İlki düzenlenen çalıştayın gelecek yıllarda da düzenlenerek BTÜ’nün geleneksel bir etkinliği haline getireleceğini ifade eden Yıldız, “Çalıştaya katılarak Üniversitemizin sürekli iyileştirilmesine katkı sağlayan ve bu organizasyonu düzenleyen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz." dedi.



"Liderlik, Yönetişim ve Kalite", "Eğitim ve Öğretim", "Araştırma ve Geliştirme", "Toplumsal Katkı ve Sürdürülebilirlik" gibi ana başlıklar altında öğrenciler ve akademisyenlerin bir araya geldiği bu çalıştay; üniversitenin geleceğine yönelik önemli adımların atılmasına katkı sağlayarak, BTÜ’nün sürekli gelişim sürecine katkıda bulunacak önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.

17 Kasım 2023