Cibuti ve Somali Kültürü Tanıtıldı
Yazı Fontu

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Genç Ofis, BTÜ Dış İlişkiler Ofisi ve BTÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu paydaşlığında, ilki Fas ile başlayan ‘Ülke Tanıtım Günleri’ Cibuti ve Somali ile devam etti. Etkinlikte iki ülkenin kültürü müzik, yiyecek ve yöresel kıyafetlerle katılımcılara tanıtıldı.


Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da yapılan etkinliğe BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Genel Sekreter Selim Uzun ile çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlikte Cibuti ve Somali’nin geleneksel dansları öğrenciler tarafından sergilendi, gösterileri katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Ülke tanıtım filminin izlendiği organizasyonda öğrenciler, ülkelerine özgü yemekleri, yöresel kıyafetleri ve ürünleri de tanıttı.


Ülke tanıtım günü büyük alkış alırken, etkinlik sonunda konuşan Rektör Çağlar, “Üniversitemizde 93 farklı ülkeden 1500’e yakın uluslararası öğrenci bulunuyor. Bugün de Cibuti ve Somali ülke tanıtımı için buradayız. Çok renkli ve güzel bir sunum izledik. İyi ki buradasınız, iyi ki aramızdasınız. Sizleri öğrencilerimiz olarak aramızda görmekten çok mutluyuz” dedi. Etkinlik sonunda katılımcılara Cibuti ve Somali’nin yöresel yemekleri ikram edildi.


 

20 Aralık 2023