Yeşil Kampüs Seminerinde Üniversitelerin Çalışmaları Analiz Edildi
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Yenilenebilir Enerji Topluluğu öğrencileri tarafından “Yeşil Kampüs Semineri” düzenlendi. Seminerde öğrenciler, UI GreenMetric 2023 sıralamasında derece alan üniversitelerin çalışmalarını analiz etti.


İklim değişikliği ile mücadele, çevresel sürdürebilirliği sağlamak ve gelecek nesillere yaşanabilir dünya bırakmak amacıyla BTÜ Yenilenebilir Enerji Topluluğu tarafından düzenlenen “Yeşil Kampüs Semineri” Mimar Sinan Yerleşkesi Ali Sürmen Salon’da gerçekleştirildi. Seminere katılan üniversite öğrencileri, UI Green Metric 2023 kapsamında derece alan ulusal ve uluslararası 6 üniversiteyi analiz ederek, çıkarımlarını paylaştı. Bu kapsamda öğrenciler, Wageningen Üniversitesi, Kaliforniya Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesinin “enerji ve iklim değişikliği, yapı ve altyapı, ulaşım, su, atık ve eğitim” konularında yaptıkları çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleştirdi.


Organizasyon sorumlusu Faruk Akkuş sunumunda; sürdürülebilirlik, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, yeşil kampüs, Times Higher Education Etki Sıralaması, Quacquarelli Symonds Dünya Üniversite Sıralaması ve UI GreenMetric Dünya Üniversite Sıralamalarına yer verdi. Yenilenebilir Enerji Topluluğu Başkanı Mertcan Şahin ise topluluğun amacı, misyonu, vizyonu, eğitimleri, teknik gezileri, webinarları, spor etkinlikleri, TÜBİTAK projeleri ve seminerleri hakkında detaylı sunum gerçekleştirdi.

23 Mayıs 2024